Guiden till ett bra golfslag


Att bemästra en konsekvent, effektiv golfsving kan förbättra ditt spel avsevärt och ge dig fördelen att övervinna banans utmaningar, inte minst för nybörjare av golf. Detta är en guide som lovar att förändra ditt sätt att svinga, med insikter från professionella golftränare som tar dig ett steg närmare att bli mästare på golfbanan. Följ med oss i detta djupdyk för att ta ditt spel till nästa nivå.

hitta rätt sving

1. Grundläggande för en bra svingteknik

Det första steget mot en förbättrad svingteknik är att förstå dess grundläggande delar. Allt börjar med rätt grepp, korrekt kroppsställning och balans, liksom koordination mellan över- och underkropp.

2. Hemliga tips från proffsen: förbättra ditt grepp

Professionella golftränare betonar ofta vikten av greppet. Denna sektion belyser tekniker som proffsen använder för att få ett stabilt och effektivt grepp. Ofta behöver man ett så kallat starkt grepp för att exempelvis sluta slicea.

3. Justera din kroppshållning för optimal sving

Svingtekniken är inte bara beroende av dina armar, utan hela kroppen spelar en roll. Från fotplacering till ryggvinkel.

4. Optimera baksving och nedsving

Ett korrekt baksving och nedsving är avgörande för att uppnå längd och riktning på dina slag. Lägg ut riktmärken som tvingar dig att komma i rätt bana till bollen. Exempelvis en headcover snett bakom bollen som gör att du måste komma lite innifrån och ut.

5. Övningar som hjälper dig att uppnå en konsekvent sving

Övning gör mästare! Filma gärna, det är mycket svårt att själv avgöra hur du svingar.